My Visitors

blogspot visitor counter

Thursday, April 22, 2010

I Deadly Wanna Be Stefan!! .Yeay

WOHOOO.... wasted my 3 days to watch VAMPIRE DIARIES..seriously, it was...

THIS GOOD!! 
(i'm speechless!.sorry.overreacted.hehe..)


It was damn good story...if I had ever said Full House is among my best dramas, now i feel like wanna shout from my room like this--- " Vampire Diaries is the best drama I've ever watched.!!!" (pls dun get influenced by me coz i didnt watch so much movies!!)

u shud go and download this movie if u havent see it, coz it's worth. Technically, YUP, the resemblance of this story to TWILIGHT which is one of da great movie (that's what people said.dun know coz havent watch twilight yet!) perhaps make u feel  like dun wanna watch. BUT, this drama full with suspens + secrets + love moments+ handsome actor + gorgeous actress (belive me, she's cute!). The more I watched, the more secrets revealed.but if u found it's boring, pls dun kill me!! it's my personal view ok!.And btw, this story is kinda new coz it's still Season 1 and it's NOW SHOWING drama.

my feelings??? yeah.i felt very anxious with so many secrets showed in da story.coz so many unexpected things came and affected their love. (between Elena Gilbert the cutie, and Stefan Salvatore the romantic guy)

YES!!. ANXIOUS!!


Here they are!!..the Casts..


from left:
Stefan Salvatore(Paul Wesley), Elena Gilbert (Nina Dobrev) , Damon Salvatore (Ian Somehalder)


And obviously, Stefan + Elena make a good couple and very sweet. And I'm pretty sure that the gurls will love both guys. The Romantic Stefan + The Naughty Damon. And the same madness with the boys who will love The Cutie Elena.( Me? Of course I am!!) The characteristics showed by them was nice. I love the story line because it never empty.

(Did I tell u that she is SUPER CUTE? Yeah!! Wait till u watched it urself laa...)


I really love to see them to be together, mad in love. I had this feeling, once, SAD, when they almost didnt get to be together (when Elena knew that Stefan is actually a Vampire). I said  "Tolong lah jgn pape..". BUT, I always have this kind of thinking " Hero xkan mati awal punye la.Konfem!"...hehe

(suddenly, I get this in my mind "I wanna be Stefan!!" Yeah, daydreaming)


And now, I have to wait for someone to upload the next latest episode. I cant wait to watch them and I will never be boring, UNLESS the ending is SUCK!!..(i hope not)

P/S : TRY TO WATCH THIS DRAMA.WORTH IT.


Wednesday, April 14, 2010

Cumel nye anda :)


hype..comel x patung nih? actually Tabung sebenarnya..kawan bagi sempena belated besday..mmg belated sgt kan.. TQ. aku sebenarnya kalau dapat hadiah tabung ni, aku malas nak simpan duit dalam tu..sebab nya aku bukan seorg penabung yg baek... (time kecik2 ade byk tabung comel2, tapi duit xtahan lama..kene korek nak beli aiskrim@jajan (T_T)...)


tapi Tabung yg aku baru dapat ni sngat2 lah comel bagi aku...so, aku rase sangat bersemangat nak pindahkan duit syiling aku yg sebelum ni aku simpan dalam bekas minyak rambut Brylcream (sedih kan aku...sob..sob..)

tapi yg xbest, duit syiling 50sen xmuat lak nak masuk dalam lubang tabung ni...xpe la.duit 50sen aku asing tok basuh baju weekend nanti la kan...

bekas minyak rambut nak simpan duit syiling...



gigih je aku nak masuk kan duit..harap2 le duit ni tahan lama. teringat lak mak aku cite. Pak Wan aku dari kecik die menabung xpenah pecah tabung...byk gile duit die..senang nak kawen...

sekarang aku ade 2 tabung orang bagi..yg tabung kucing tu dari JEPUN okay...saya ulang JEPUN...walaupon nmpak biase, tpi I still wanna mention, MADE IN JAPAN o.k...haha... ni Talhah bagi mase die balik Jepon... (jakun gile xpenah dpt brg Jepon...padahal penah je pkai selipar Jepon kat hostel dulu2....sedeh ek..)

motif bagi tabung kat aku?? aku BOROS kah? boroi ade lah..haha...

MESEJ UNTUK ANDA~ MENABUNG AMALAN MULIA

Tuesday, April 13, 2010

Kompang Dipalu,Pengantin Baru

tajuk post xtahan...macam ade orang nak kawen je kan..ade la bau2 nasi minyak sikit... haha

ALKISAH...

aku balik rumah weekend aritu. alang2 nak buat majlis merisik kakak sulung aku. umur die pon dah 27tahun. nanti tggu lama2 xbagus plak kan.(die pon dah kemaruk nak kawen ni hah!..haha). so, 10hb April haritu pihak lelaki nya pon masuk la merisik..baru merisik je taw...kata pon baru merisik, xde grand mane pon.setakat jamuan sesama keluarga je la.jiran pon xde jempot.setakat Kak Ila umah sebelah jek jempot.

ni first time kan dalam keluarga aku yg nak kawen.so, ayah mama pon cam blur2 jugak. terpaksa la mintak tolong pak Ngah aku yg memang expert bab2 cam gini. Dulu2 ayah aku kawen pon, Pak Ngah jadik org tengah. Kata Pak Ngah, merisik dengan bertunang lain. Merisik  jamuan biasa2 jek. Tapi kalau bertunang baru la besar sikit... Macam2..aku pon baru tahu.

Mak aku masak Mee Kari je hari tuh...Simple kan..Dah la dorang makan bersila. Mesti susah nak makan bersila. Nenek aku la yg cakap. Orang merisik @ bertunang ke, mana ade makan atas meja. Lagipon dorang ramai yg datang. Lebih 10 aku rase. Dengan atuk2 nye sekali. (Mangat!)

Yang paling panik tahap gaban, si bakal pengantin la..semua xkena..dah la buah2 ngn kek pon baru balut hari tuh..punye la gelabah..(kitorg punye kek dibalut dengan kelakar sekali.Thanks to nenek..hehe.Kejam aku kan).Pengantin la xprepare awal2...Tapi xde la masalah sepanjang majlis. Tapi excited sebab first time aku merasa tengok bnde2 ni dalam keluarga sendiri. So, kalau xde aral, dapatlah berlangsung tahun depan.Insya Allah. (dah kawen nanti, aku cop bilik kau Kak Long!!)



ni kat ruang tamu masa tetamu dah balik..(syok ye nenek makan mee kari)

ayah aku..nampak garang x? (percaya la...die memang garang..dan bengis juge..(T_T)

nenek sebelah ayah aku.nenek aku suke pejam2 mata sebab mata nye xtahan kene cahaya.so, nenek aku pakai spek mata hitam la. dalam gambar konvo akak n abg aku pon die pakai. (betul, xtipu).so, kalau korg dtg umah aku tgok gmbr konvo kt dinding n nampak die pakai spek hitam, jgnlah cakap mcam ni "wow, stylo nenek kau!"..haha

tadi bapak bakal pengantin.ni mak nye pule. aku iras sape? mesti le die kan.

buah + cincin + kain ela 
(kalau korg byk duit, nak bagi byk2 brg pon xpe.)


cincin. kalau merisik, cincin ni kira nak ikat tanda la. bahasa kurg sopan nya, nak cop dulu bakal bini nye..kalau tunang, laen cincin nya..kalau kawen, lagi byk la berlian nye...(ko doa la kaklong byk berlian..untung kau..haha). nak kawen je ade byk cincin..

ni la bakal pengantin nye.. NURUL HUDA BT SA'AT... nak tengok gambar adik laki nye pulak x? comel doe..seriyes...xrugi korg tengok adik dia...org pggil adik dia MONT...kenal x? kalau xkenal, nak bgi tgk gambar die yg kiut miut ni...Ready yek!!



















ni la JEJAKA yg masuk merisik tuh...suspens je kan..laen kali korg tgok adik die yg comel tuh ek..haha...


SEMOGA CEPAT KAWEN 
(penat aku cerita pasai korg ni..xjadi kang, aku yg malu taw...)

CEPAT2 LAH BELI RUMAH 
& BG BILIK KAU KAT AKU..YEAY!!!




My 100th Entry Contest

Ok.Sempena meraikan entry yang ke-100 untuk blog aku yang tak seberapa ni, aku nak bagi hadiah kat korang...tapi, kalau nak menang hadiah senang je caranya...


CARA SERTAI
1) jadi follower blog aku puterariesmonty.blogspot.com
2) jawab 10 soalan mudah berdasarkan entry2 lepas dari blog aku.sila klik SINI untuk menjawab soalan.cara menjawab mudah.korang drop je jawapan dalam ruangan komen. xkesah la ruangan komen blog aku ni @ blog dekat link tadi tuh... xpayah risau la sebab komen2 korang akan diapprove oleh author dulu...so orang xtengok pon jawapan korang...kalau tiada Google Account, sila la tulis nama pada komen Anonymous itu yek..

3) rajin2 la bagi komen pada entry2 baru sepanjang tarikh contest...

SYARAT2 PENYERTAAN
terbuka kepada semua yg ADA BLOG atau TIADA BLOG...

TARIKH TUTUP
13 MAY 2010 (12 tgh malam)

HADIAH
 Rahsia la...2 pemenang terbaik akan dapat hadiah..yg penting bukan Topup la..

MURNI

Bila sebut MURNI, macam2 aku ingat...CIKGU MURNI, MINYAK MASAK MURNI, tagline Sungguh Suci,Sungguh Murni...tapi aku nak cerita pasal RESTORAN MURNI SS2 (kalau xsilap la seksyen nye.kalau salah sila gtaw yek)

apa yg best makan kat sini :

1) dibuka sehingga tengah malam dan tutup lebih kurang 3-4 pagi..memang menjadi tumpuan gadis2 dan mamat yang baru balik clubbing...even dah pagi pon masih penuh lagi kedai nye...Chinese mmg ramai kt sini

2) pekerja yg sangat ramai & cekap & pantas membuat kerja...dan semua pekerja nya adalah pendatang asing yang pelbagai : INDON + BANGLA + NEPAL dan macam2...pekerja dia memang dah hafal menu kedai tu.ko tanye je la.sume die boleh bagitaw dekat kau...roti canai je ntah berapa jenis.dan pekerja2 dorang rajin n xcuri2 tulang pon...

3) kuantiti makanan memang banyak..harga nya pon berbaloi la dengan kuantiti yg banyak tu...kalau memang rase kebulur tahap ****, pegi la makan sini...

4) banyak pilihan n makanan yg unik

(WAHAI PEMILIK MURNI, SILA LAH BELANJA AKU UNTUK SEBULAN KERANA TELAH MENOLONG PROMOTE KEDAI LU...PLEASE!!!)

ni ape yg  kitorang order mase makan situ

Air Pink Panther-RM 5 (boleh kongsi 3 org..)

Chicken Chop Special RM 10 kot..

Ribena Laici

Mangga Special

Roti Hawaii-siap ade sosej + bende yg seangkatan dengan nya.. (xtahu ape lagi ade dlm tuh)

ni baru sikit...ade gmbar lagi tapi dah terdelete..

Sunday, April 4, 2010

"Kami Benci Pintu Gate Belakang 6th Ditutup"..anyone wanna join??

kekadang manusia ni, kalau dah xde keje, cam ni jadik nye...taw pasai ape?sekrg ni agaknye dah jadi trend ek orang nak buat Group/Fan Page yang macam bangang...ntah hape2 jek..kekadang xde motif..tapi gelak la jugak bile aku tengok kat page aku tulis camni :

Abu joined the group Bolehkah pisang ini mendapat lebih ramai fans dari Farah Fauzana?


ko tengok la lagi.,..sape yg xgelak..dah la cam bengong, tapi ramai jugak yg join...mencabar kejantanan sape yg membaca nye kan...



ade tu, siap nak pedajal member..ni dak 2nd punye Group la ni..aku nak join, tapi xmampu nak wat decision sape yg sebenarnye lagi BESAR..hehe..silap2 dorg wat group aku lak kan...siot jek



siap ade lak LAWAN yang nak memberi KOMEN BALAS...kah3



tapi, kadang2 tu, betol la jugak pe yg group tu tulis...mcam yg bwah ni...aku pon suke buat...



PASUM = Persatuan Siswa Siswi Islam Perubatan UM= Persatuan Anti-Single UM

yg xleh blah, siap buat survey/terjah/komen2 panas kat group2 pesaing yg laen mcam :

PADUM= Persatuan Anak Dara UM
POBUM = Persatuan Orang Bujang UM



xpasal2, bende sekeliling kite pon nak hangin...pas marah, terus buat group...mantap la kau!!



yg ni lagi cm siot...Kuku pon nak kecoh...ko pikir ade org nak amik taw ke pasal kuku hodoh kau?...naseb Kerol xwat group cmni taw..hehe..jgn marah Kerol...

U Terkejut x? Terkejut x?

hehe..sje la nak citer..Entry before ni kan pasal FESENI UM 2010..so secara kebetulan MALAM JUARA2 tu 28hb Mac (buat mereka yg lembab, besday aku 29 Mac k) jst before besday aku la kan...

ntah la.awal nya aku xde la rase cam excited pasal besday tahun ni sebab aku bukan ade kt umah (klu kt umah leh la request makan sedap2 ke kan...). Lagipun, besday2 yang lepas pon xde special nye..biasa jek..24 jam berlepas macam tu je la..just niat aku nak order Domino je la nak makan2 ngn kawan...so lepas habes je FESENI tu, kitorg keluar DTC pon dekat pukul 12 lebih.Tibe2 Afiq wish "Hepi Besday Mont!!"..Oh!!!...aku pon lupe dah sampai besday aku rupenye..kitorg pon balik dengan hepi sambil pose gambar2 menarik...

b4 balik 6th, pi la makan kejap kt Maple 2nd..dorg sume order burger jek..aku je sibuk order Nasi Goreng Kampung (punya la kuat makan dia ni kan?kan?)..Biskut awal2 dah balik..pelik jugak sebab selalu die join jek..org ramai malam tu.Burger budak2 ni dah habes, nasi aku xsampai2 lagi..hangin satu badan..lepas tu Kerol dok merungut lambat nasi aku tu.Pastu aku decide la pi tapau je nasi tuh..geram tol ngn kedai nih..Aku ngn kerol pon balik...

sampai kat 6th kitorg berbual la..macam2..nyanyi lagu "Menuju Puncak" la..(ade la gosip2 sikit..cam bese la kan kitorg..hehe) .Sampai kat bilik TV, Kerol nak pi amik barang katanya..aku ingat nak balik terus, tibe2 dengar bunyi2 dalam bilik TV..ingat ade orang wat projek baek...punya kan...baru nak skodeng..tibe2 je kerol bukak tingkap and......













"Happy birthday to you...happy birthday to you..bla..bla.." 
(nyanyi sampai habes la.malas nak taip)


(mati2 la aku ingat ade orang wat bende xsenonoh taw..baru nak skodeng....potong tol la korang)


terkezut la jugak..sape la baek hati nak wat surprise kat aku ni..aku xde bestfren kot..pelik la gak..ni la gambar2 nye..HONESTLY, aku terharu la coz aku rse cam xpenah la pulak dpt surprise 2 ni..penat korg tggu aku sampai kol 1 lebih kan...walaopon mybe korg nak makan kek Secret dari duit KKK tu, aku hargai la jugak kesudian berada di situ...

(naseb baek aku xreti nak nanges2 cam Fahrin taw..air mata I mahal ok..kah3..)

"SELAMAT HARI TUA"


2 Kek lagi..TQ to Pengarah KKK, Talhah


serabot nye aku bile rambut panjang camtu..muka buruk sgguh..nseb baek dah potong rambut..kurang buruk nya..hehe (ye, aku taw la aku xhensem ataupun cumel...isk..isk..sob..sob...)

"gelak la ko Sha kuat2...meriah yek.."..haha

alolo...maen suap2 lak kan..mak aku pon xsuap kek kat aku taw..kene baling kek ade lah...( tu sah2 la aku tipu.mak aku baek..hehe)tq piyan...

nak jugak suap hah...tq kerol..hehe



peace!!!

nak PEACE jugak weh!!...peace!!

sesi celoteh oleh Atiqah..mawi world..hehe

pape pon, harapan aku besday ni, nak cuba jadi baik dan kurangkan "kurang ajar"@ carut/maki dan yg sewktu dengan nya..n menyayangi keluarga n rakan2...amin....


nak doa lebih2 takut..kang xdapat buat, sendiri yg down..huhu...layan la kawan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...